Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat çalışanların merakla beklediği açıklamayı yaptı. Bu yılın ortasında 2 maaş ikramiye veren yönetim 2 maaş daha ikramiye vereceğini duyurdu.
Bundan yaklaşık 6 yıl önce, yani Ocak 2018'de Pegasus uçağı Trabzon meydanında pistten çıkarak kuzey yönünde deniz tarafına yönelmişti. Yani büyük bir facia atlatılmıştı.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus uçağının pistten çıkarak kırıma uğradığı kazanın üzerinden 4 yıla yakın bir zaman geçti. Bu süreç sonunda bir kaç kez bilirkişi raporu da yayınlanmıştı. En yeni rapor dava dosyasına geçtiğimiz günlerde sunuldu.
Türk Hava Yolları'nın alt şirketi Anadolujet ayrı bir şirket olarak hafta içinde Ajet oldu. Ajet'in çok agresif büyüme planları var. Anadolujet olarak bir yere kadar büyüyen şirket Ajet olarak görünüşe göre çok da büyük adımlar atacak.
Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz günlerde yaşanan BT arızası her ne kadar giderilmiş olsa da yaşanan mağduriyet yaklaşık 3 güne yayıldı. Söz konusu arıza 'geliyorum' dedi desek çok da yanılmış olmayız.
İsrail ile Filistin arasında yaşananlar sonrası Tel Aviv’de hava trafiği durma noktasına geldi. İstanbul- Tel Aviv seferlerini 15 yıl boyunca alternatifsiz olarak yapan THY bu kente seferleri henüz durdurmadı. Avrupa’dan bir çok havayolu seferleri durdurma kararı alırken THY bu yolu seçmedi.
Geçtiğimiz hafta yazdığım kısa bir değerlendirme yazısından sonra epey tepki aldım. Benim sendikadan beslendiğim falan söylendi yazıldı epey. Çok önemli değil. Alıştık artık bunlara.
Eurcontrol'ün hava trafik kontrolörleri için ödediği ücret ve sonrasındaki süreç bir adaletsizlik mi değil mi tartışmaları yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor.
Dünyanın birçok ülkesinde olağanüstü hava şartlarında hava operasyonlarının aksamasına ve havalimanlarının kapanmasına şahit olduk. Burada herhangi bir tuhaflık yok. Geçtiğimiz hafta içinde de İstanbul'da, özellikle kuzey tarafını etkileyen çok şiddetli yağış meydana geldi.
Türk Hava Yolları dışarıdan bakıldığında çalışma şartları ve ekonomik koşulları açısından tercih edilebilir bir şirket haline geldi. Uzun yıllardır sürdürülen sistem artık akıllara bu durumu kazıdı.
Türkiye'de bir süredir gündemde olan tavan fiyata geçtiğimiz hafta zam geldi. İç hatlardaki tek yön uçak biletinin maksimum ücreti 1.150 TL'den 1.655 TL'ye yükseltildi.
Türk Hava Yolları’nda yüzde 20’lik zam Hava İş’in çabasıyla yüzde 41’e çıkarıldı. THY Teknik’te de zam oranı buradan cesaret alan Özçelik İş’in çabasıyla yüzde 41 olarak açıklandı. DOCO’da sendikalı personel yüzde 41 zam aldı.
Türkiye'de asgari ücrete Temmuz ayı itibarıyla yüzde 34 oranında zam yapılarak 11 bin 402 Lira'ya yükseltildi. Havacılık sektöründe de gözler haliyle Türk Hava Yolları'na çevrildi.
Reklamın iyisi kötüsü olmaz jargonu bu kez tutmadı. Şırdancı Mehmet olarak bilinen restoran sahibi Mehmet Sur Türk Hava Yolları uçağında koynundan Şırdan çıkarıp yiyince ortalık karıştı.
Türk Hava Yolları, iştiraki olan şirketleri de yan yana koyduğunuzda Türk Havacılık sektörünün büyük bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla böylesine bir kurumu idare etmek da oldukça meşakkatli oluyor.