Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 50 yıllık bir tartışma konusu olan, Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılması planlanan havaalanında artık sona yaklaşılıyor. Yarım asırlık tartışma sürecinde 9 cumhurbaşkanı, 32 başbakan, 43 ulaştırma, 43 bayındırlık bakanı eskiten Ordu-Giresun Havaalanı için DLH tarafından açılan ve 4 Mart tarihinde sona eren ihaleye başvuran 12 firma üzerindeki değerlendirmeler tamamlandı. Yapılan mali yeterlilik değerlendirmeleri sonunda 12 firma sayısı 7'ye düşürüldü. Kamu İhale Kurumu tarafından kapalı zarf usulü yapılacak ihale 30 Mayıs günü gerçekleştirilecek. İhalede en iyi teklifi veren firma veya konsorsiyum Ordu-Giresun Havaalanını inşa edecek.
Yapılan değerlendirmeler sonunda ihaleye katılacak Mön İnşaat, Maktaş İnşaat ve Özaltın İnşaat iş ortaklığı, EKO inşaat, Makyol İnşaat, Alfen İnşaat-Sigma İnşaat-YDA İnşaat ve İkiz İnşaat iş ortaklığı, Cengiz İnşaat ve İçtaş İnşaat iş ortaklığı, Limak İnşaat ve Kolin İnşaat iş ortaklığı, TAV Tepe Akfen İnşaat, olarak belirlendi.
2 YIL SONRA İLK UÇAK İNECEK
1996 yılında zamanın Valisi Mustafa Malay döneminde hazırlanan projenin uygulanması için 1997 yılında Gülyalı'da temeli atılan, ancak aradan geçen 15 yılda bir daha hatırlanmayan Ordu-Giresun Havaalanı projesini bakanlığı döneminde adeta çöpten çıkararak yeniden hazırlatan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, havaalanında son aşamaya girildiğini belirtti. Güler, "Ordu ve Giresun illerinin ekonomik, sosyal ve turizm hayatına olumlu katkı yapacak olan bu yatırımı bölgeye kazandırmaktan, böyle bir yatırıma emek vermekten dolayı gurur duyuyorum. En fazla 2 yıl sonra ilk uçağın havalandığı günü tüm Ordulu ve Giresunlu hemşerilerimizle hep beraber göreceğiz" dedi.
Yorumlar Tüm Yorumlar (7)