01 Şubat 2014, Cumartesi 08:01:08

BOEING VE AÜ GELECEĞİNİ HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk havacılık sektöründeki hızlı gelişmenin, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdığını, Anadolu Üniversitesi ile oluşturdukları ortak girişimle geleceğin uçak bakım elemanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
  • Sınavla ilgili çıkmış sorulara çalışılırsa eminim geçilemeyecek bir sınav değildir.Ben Anadolu Üniversitesi AÖF mezunuyum, sınavın dinamiklerini bilmek gerekiyor.Anadolu Üniversitesi kitaplarında kendisi de belirtiyor, herhangi bir güncel gelişme olsa bile sınavda mutlaka kitapta yazanı işaretleyin diyor, güncel gelişmelerle o bilgi yanlış bile olsa sınavda doğru oluyor.Ben de bol bol çıkmış sorulara çalıştım, zaten çıkmış sorular büyük oranda tekrar çıkıyor sınavda.
  • önümüzdeki yıllarda haboma liseli teknisyenler lazım.
  • Şu andaki durum çok vahim türkiyede Lisans sınavı yapma yetkisi sadece A.Ü. verildi ve burada yapılan sınavlar 3 ayda bir yapılıyor ve başarı ortalamaı %3-4. Yanlış soru çok fazla ama her soru itirazı 50tl. Giren kişi 50tl sınava veriyor 5 tane de yanlış soruya itiraz etse 300tl 13 tane sınav var Easa kursu fiyatına çıkıyor. 1. girdiğinde zaten geçemiyor. 3. deafa üst üste kalırsa 1 sene giremiyor o sınava.Böylelikle ne oluyor millet de EASA kurslarına giderek kafası rahat 3 ayda lisansı cebine koyuyor. Şimdi birde zam yapmışlar. Yunanistanın Ekonomisine bayağı bir faydamız dokunuyor. Ama asıl benim merak ettiğim türkiyede kimin cebini dolduruyor bu kurslar. SHGM özel genelge yayınladı easa lisansı dönüşümleri ile ilgili. Şu an A.Ü. düzenlediği sınavlara giren kişiler 1 veya 2 sınavı kalan kişiler ve A.Ü. mezunları mücadele ediyorlar ama yakında onlar da pes edip EASA kurslarına yazılmak mecburiyetinde kalacaklar.
  • YOK den kopamayan bu tarz eğitim veren okulların onu hic bir zaman acik olamaz bu sadece dostlar alis verisde görsünler demekten öteye gecemedikleri gibi yuksek OSS puanlarla giren gençlerin hayallerini boşa cikartir ve merdiven alti lisans/ modül sinav yapan yerlerin ekmeğine yağ sürmeye yarar.SHGM ise sadece seyirci kalip gerçekleri de goremez.
  • Gencler eğer havaciliga değer veriyorsaniz sadece orayi burayi suçlayarak bir yere gelemezsiniz.Türkiye bu alanda daha yeni bir şeyler yapabiliyor duruma geliyor okullar bu konuda iyi bir şeyler yapmaya basladi.Fakat su iyi bilinmelidir ki okullar yurt dişi standartları yakalamak istiyorlarsa kendilerini YOK sen ayirmali ve hem EASA hem de FAA kurallarına gore değiştirip
  • Ne yaptığı belli değil bu AÜ'nin !? Yorumlardaki arkadaşlar haklı.Modüllerden geçirmemek için elinden geleni yap , milleti easa'ya mecburi yönlendir.Dünyada gözde mesleklerden biri malesef şu an alaşağı ediliyor.
  • THK üniversitesi neden alamamış? Muhtemelen, kardeşi hanım efendi ve biricik yeğeni ni işe almakla meşgullerdir. Her görev verirken 'yapmazsanız istifa edersiniz' demeyi bırakıp. Gerçek bir şeyler yapsalar. THK üniversitesi mezunu teknisyenler 1000 tl maaş almazlardı. Oda iş bulanlar.. Tabi kimin umurumda, gelsin aspavalar, işe girsin akrabalar, türkkuşu kapatılsın her yer Üniversite olsun... Bursluya geçeceklerdi bakalım thk nın satılacak malları kalmayınca tam burslu öğrenime geçebileceklermiş.
  • Adamın sıfatı " Türkiye ve kuzey afrika başkanı" Yani boeing bizi kuzey afrikayla aynı kesede görüyo TK da hala boink alıyo
  • Evet diğer arkadaşlara katılıyorum herkes işine geleni yapıyor. Büyüklerimizin ...düşüncesi emek önemi yok...ben şahsen TEF mezunu olarak üşenmeden tüm modül sınavlarını yoğun bir tempoyla ançak 2.5 yılda verebildim , ama ne yazıki ben 3 ayda NASIL OLUYOSA tüm modülleri bitirenler daha iyi yerlerde... Merdiven altı EASA , he adının harflerini İngilizce olarak İngilizce essey yazıyor...işler çığrından çıkmadan düzelmesi havacılığın yararına olacaktır
  • evet Boeing ,,Türkiye ve `` kuzey Afrika `` baskani.. Boeing den ögrenin kenarda kalan kirintilari Biz Size gereken ucagi veririz Sizin yapmaniza gerek yok..!!! Anlayis budur,,!!! Bizim Bunlara ihtiyacimiz yok.!

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk havacılık sektöründeki hızlı gelişmenin, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdığını, Anadolu Üniversitesi ile oluşturdukları ortak girişimle geleceğin uçak bakım elemanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dunn, Anadolu Üniversitesi (Aü) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Öç Konferans Salonu'nda düzenlenen ve ülkedeki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik uluslararası havacılık standartlarına göre verilen ilk uçak bakım eğitimi olma özelliği taşıyan "Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu"nun birinci dönem sertifika törenine katıldı.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'de havacılık sektörünün hızla gelişmesi, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdı ve Boeing, Anadolu Üniversitesi ile oluşturdukları bu ortak girişimle geleceğin uçak bakım elemanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duymaktadır" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı Şerafettin Cankurt da özellikle öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik olarak gelecek her teklife açık olduklarını, bu çerçevede geçen yıl gerçekleştirdikleri 300 faaliyete yaklaşık 10 bin öğretmen ile idarecinin katılımını sağladıklarını söyledi.

Cankurt, mesleki eğitimi geliştirmekte özel sektörün ve üniversitelerin katkısı ile katılımının hafife alınamayacağını vurguladı.

Kursiyer öğretmenler adına konuşan Mehmet Ali Akış ise eğitimin ikinci ve üçüncü etabını da tamamlamayı planladıklarını, Türk havacılık sektörüne yetiştirecekleri öğrencilerin, hem ülkeye hem dünyaya arzu edilir nitelikte hizmet vereceğini düşündüğünü ifade etti.

Aü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç da programa ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadıklarını dile getirerek, projeyi destekleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim yöneticisi Sırrı Kabadayı ise ülke genelinde uçak bakım alanında yaklaşık bin 500 öğrencinin bulunduğunu, ilki 20 Ocak'ta başlayan 3 aşamalı 180 saat süren programın, örnek öğretmen yetiştirme projesi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından atmosfer fiziği, aerodinamik, uçuş dinamiği, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri ve kontrolleri gibi konularda eğitim verilen kursun ilk etabını başarıyla tamamlayan 7 ildeki 8 okulda teknik öğretmen olarak görevli 23 kursiyere sertifikaları, etkinliğe katılan yetkililer tarafından dağıtıldı.

Öte yandan Cankurt ile Kabadayı, programa desteklerinden dolayı Dunn, Dalkılıç ile Boeing Türkiye İş Destek Müdürü Ayça Karasu'ya birer plaket verdi. Ayrıca Kabadayı, Dunn'a Eskişehir'e özgü lüle taşından yapılmış satranç takımı hediye etti.

Mesleki ve teknik okullarda uçak bakımıyla ilgili eğitim veren öğretmenlerin teorik bilgilerini geliştirmenin hedeflendiği programın, ikinci ve üçüncü dönemlerinin ise 16-27 Haziran ve 1-12 Eylül 2014'te gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

BOEING VE AÜ GELECEĞİNİ HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

AÖF mezunu ~ 6 yıl önce
Sınavla ilgili çıkmış sorulara çalışılırsa eminim geçilemeyecek bir sınav değildir.Ben Anadolu Üniversitesi AÖF mezunuyum, sınavın dinamiklerini bilmek gerekiyor.Anadolu Üniversitesi kitaplarında kendisi de belirtiyor, herhangi bir güncel gelişme olsa bile sınavda mutlaka kitapta yazanı işaretleyin diyor, güncel gelişmelerle o bilgi yanlış bile olsa sınavda doğru oluyor.Ben de bol bol çıkmış sorulara çalıştım, zaten çıkmış sorular büyük oranda tekrar çıkıyor sınavda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş yetiştirsin ~ 11 yıl önce
önümüzdeki yıllarda haboma liseli teknisyenler lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah EASA ~ 11 yıl önce
Şu andaki durum çok vahim türkiyede Lisans sınavı yapma yetkisi sadece A.Ü. verildi ve burada yapılan sınavlar 3 ayda bir yapılıyor ve başarı ortalamaı %3-4. Yanlış soru çok fazla ama her soru itirazı 50tl. Giren kişi 50tl sınava veriyor 5 tane de yanlış soruya itiraz etse 300tl 13 tane sınav var Easa kursu fiyatına çıkıyor. 1. girdiğinde zaten geçemiyor. 3. deafa üst üste kalırsa 1 sene giremiyor o sınava.Böylelikle ne oluyor millet de EASA kurslarına giderek kafası rahat 3 ayda lisansı cebine koyuyor. Şimdi birde zam yapmışlar. Yunanistanın Ekonomisine bayağı bir faydamız dokunuyor. Ama asıl benim merak ettiğim türkiyede kimin cebini dolduruyor bu kurslar. SHGM özel genelge yayınladı easa lisansı dönüşümleri ile ilgili. Şu an A.Ü. düzenlediği sınavlara giren kişiler 1 veya 2 sınavı kalan kişiler ve A.Ü. mezunları mücadele ediyorlar ama yakında onlar da pes edip EASA kurslarına yazılmak mecburiyetinde kalacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
YOK den kopamayan bu tarz eğitim veren okulların onu hic bir zaman acik olamaz bu sadece dostlar alis verisde görsünler demekten öteye gecemedikleri gibi yuksek OSS puanlarla giren gençlerin hayallerini boşa cikartir ve merdiven alti lisans/ modül sinav yapan yerlerin ekmeğine yağ sürmeye yarar.SHGM ise sadece seyirci kalip gerçekleri de goremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Gencler eğer havaciliga değer veriyorsaniz sadece orayi burayi suçlayarak bir yere gelemezsiniz.Türkiye bu alanda daha yeni bir şeyler yapabiliyor duruma geliyor okullar bu konuda iyi bir şeyler yapmaya basladi.Fakat su iyi bilinmelidir ki okullar yurt dişi standartları yakalamak istiyorlarsa kendilerini YOK sen ayirmali ve hem EASA hem de FAA kurallarına gore değiştirip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 11 yıl önce
Ne yaptığı belli değil bu AÜ'nin !? Yorumlardaki arkadaşlar haklı.Modüllerden geçirmemek için elinden geleni yap , milleti easa'ya mecburi yönlendir.Dünyada gözde mesleklerden biri malesef şu an alaşağı ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 11 yıl önce
THK üniversitesi neden alamamış? Muhtemelen, kardeşi hanım efendi ve biricik yeğeni ni işe almakla meşgullerdir. Her görev verirken 'yapmazsanız istifa edersiniz' demeyi bırakıp. Gerçek bir şeyler yapsalar. THK üniversitesi mezunu teknisyenler 1000 tl maaş almazlardı. Oda iş bulanlar.. Tabi kimin umurumda, gelsin aspavalar, işe girsin akrabalar, türkkuşu kapatılsın her yer Üniversite olsun... Bursluya geçeceklerdi bakalım thk nın satılacak malları kalmayınca tam burslu öğrenime geçebileceklermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıfat ~ 11 yıl önce
Adamın sıfatı " Türkiye ve kuzey afrika başkanı" Yani boeing bizi kuzey afrikayla aynı kesede görüyo TK da hala boink alıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paran varsa... ~ 11 yıl önce
Evet diğer arkadaşlara katılıyorum herkes işine geleni yapıyor. Büyüklerimizin ...düşüncesi emek önemi yok...ben şahsen TEF mezunu olarak üşenmeden tüm modül sınavlarını yoğun bir tempoyla ançak 2.5 yılda verebildim , ama ne yazıki ben 3 ayda NASIL OLUYOSA tüm modülleri bitirenler daha iyi yerlerde... Merdiven altı EASA , he adının harflerini İngilizce olarak İngilizce essey yazıyor...işler çığrından çıkmadan düzelmesi havacılığın yararına olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
evet Boeing ,,Türkiye ve `` kuzey Afrika `` baskani.. Boeing den ögrenin kenarda kalan kirintilari Biz Size gereken ucagi veririz Sizin yapmaniza gerek yok..!!! Anlayis budur,,!!! Bizim Bunlara ihtiyacimiz yok.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000