Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk havacılık sektöründeki hızlı gelişmenin, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdığını, Anadolu Üniversitesi ile oluşturdukları ortak girişimle geleceğin uçak bakım elemanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Dunn, Anadolu Üniversitesi (Aü) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Öç Konferans Salonu'nda düzenlenen ve ülkedeki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik uluslararası havacılık standartlarına göre verilen ilk uçak bakım eğitimi olma özelliği taşıyan "Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu"nun birinci dönem sertifika törenine katıldı.
Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'de havacılık sektörünün hızla gelişmesi, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdı ve Boeing, Anadolu Üniversitesi ile oluşturdukları bu ortak girişimle geleceğin uçak bakım elemanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duymaktadır" ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı Şerafettin Cankurt da özellikle öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik olarak gelecek her teklife açık olduklarını, bu çerçevede geçen yıl gerçekleştirdikleri 300 faaliyete yaklaşık 10 bin öğretmen ile idarecinin katılımını sağladıklarını söyledi.
Cankurt, mesleki eğitimi geliştirmekte özel sektörün ve üniversitelerin katkısı ile katılımının hafife alınamayacağını vurguladı.
Kursiyer öğretmenler adına konuşan Mehmet Ali Akış ise eğitimin ikinci ve üçüncü etabını da tamamlamayı planladıklarını, Türk havacılık sektörüne yetiştirecekleri öğrencilerin, hem ülkeye hem dünyaya arzu edilir nitelikte hizmet vereceğini düşündüğünü ifade etti.
Aü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç da programa ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadıklarını dile getirerek, projeyi destekleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Eğitim yöneticisi Sırrı Kabadayı ise ülke genelinde uçak bakım alanında yaklaşık bin 500 öğrencinin bulunduğunu, ilki 20 Ocak'ta başlayan 3 aşamalı 180 saat süren programın, örnek öğretmen yetiştirme projesi olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından atmosfer fiziği, aerodinamik, uçuş dinamiği, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri ve kontrolleri gibi konularda eğitim verilen kursun ilk etabını başarıyla tamamlayan 7 ildeki 8 okulda teknik öğretmen olarak görevli 23 kursiyere sertifikaları, etkinliğe katılan yetkililer tarafından dağıtıldı.
Öte yandan Cankurt ile Kabadayı, programa desteklerinden dolayı Dunn, Dalkılıç ile Boeing Türkiye İş Destek Müdürü Ayça Karasu'ya birer plaket verdi. Ayrıca Kabadayı, Dunn'a Eskişehir'e özgü lüle taşından yapılmış satranç takımı hediye etti.
Mesleki ve teknik okullarda uçak bakımıyla ilgili eğitim veren öğretmenlerin teorik bilgilerini geliştirmenin hedeflendiği programın, ikinci ve üçüncü dönemlerinin ise 16-27 Haziran ve 1-12 Eylül 2014'te gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.
Yorumlar Tüm Yorumlar (15)