23 Kasım 2024, Cumartesi 12:32:57

Bakan Uraloğlu'ndan havacılığın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yüzyılında Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi kapsamında havacılık projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
  • Havalimanlarında en insani hak olan su bile çok çok çok... pahalı. Bu pahalılığa müdahale etmeyi düşünüyor musunuz? Bir vatandaş
  • Seni o makama getiren parti varken ancak yolsuzluk,rüşvet,çürümüşlük kokuşmuşluk,suç,mafya,uyuşturucu, adaletsizlik,haksızlık gibi konularda lider olabiliriz...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yüzyılında Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi kapsamında havacılık projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın gelecekteki hedeflerinden yeni havalimanı projelerine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı: 200 Milyon Yolcu Hedefi

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın yıl sonuna kadar 80 milyon yolcu ağırlamasının beklendiğini belirterek, kapasitenin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Dünyada paralel üç pistte aynı anda operasyon yapılabilen nadir havalimanlarından biri olacağını söyleyen Uraloğlu, 17 Nisan 2025 itibarıyla bu uygulamanın hayata geçeceğini duyurdu.

Havalimanının yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşmasının hedeflendiğini vurgulayan Uraloğlu, “Bu proje, Türkiye'nin uluslararası havacılıkta liderlik hedefini destekliyor” dedi.

Havalimanı Sayısı Artıyor

Türkiye’de havacılığa yapılan yatırımlarla 2002 yılında 26 olan havalimanı sayısının bugün 58'e ulaştığını, devam eden iki projeyle bu sayının 2026’da 60’a çıkacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu, Türk havayolu sektörünün uluslararası erişim açısından da önemli bir noktaya geldiğini belirterek, 130 ülkede 347 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini ve yıl sonuna kadar bu sayının 349’a çıkacağını söyledi.

Yeni Demir Yolu ve Havalimanı Bağlantıları

Uraloğlu, havalimanlarına yönelik raylı sistem projelerine de dikkat çekti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu hattına ilişkin Dünya Bankası ile görüşmelerin sürdüğünü ve projenin ihalesinin gelecek yıl yapılmasının planlandığını aktardı. İstanbul’un toplu ulaşım ihtiyacını karşılamak için yeraltı raylı sistemlerin önemine değinen Uraloğlu, 1000 kilometrelik metro hattı ihtiyacının olduğunu belirtti. Mevcut metro hatlarının 400 kilometreye ulaştığını, bunun 170 kilometresinin Bakanlık tarafından inşa edildiğini dile getirdi.

Havacılığın Büyüyen Rolü

Bakan Uraloğlu, 2002'de sadece 34 milyon olan yolcu sayısının bu yıl 230 milyona ulaşmasının beklendiğini söyledi. Bu büyümenin Türkiye'nin havacılık sektöründe ne kadar ilerlediğini gösterdiğini ifade eden Uraloğlu, “Sadece bugünü değil, geleceği planlayan projelerle dünyada lider bir havacılık merkezi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sürdürülebilirlik ve İleri Teknoloji Uygulamaları

Havacılık projelerinin çevre dostu ve sürdürülebilir olmasına önem verdiklerini belirten Uraloğlu, bu kapsamda demir yolu entegrasyonları ve akıllı ulaşım sistemlerinin devreye alınmasının stratejik bir hedef olduğunu vurguladı. Ayrıca, havalimanlarının kapasitelerinin artırılmasının yanı sıra, fiber optik altyapı ve akıllı ulaşım projeleriyle sektörü daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin havacılık sektöründeki kararlılığını ve İstanbul Havalimanı’nın uluslararası bir merkez olma yolundaki stratejik önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Uraloğlu'ndan havacılığın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar

Yorumlar

Sayın Bakan ~ 13 gün önce
Havalimanlarında en insani hak olan su bile çok çok çok... pahalı. Bu pahalılığa müdahale etmeyi düşünüyor musunuz? Bir vatandaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lider ~ 13 gün önce
Seni o makama getiren parti varken ancak yolsuzluk,rüşvet,çürümüşlük kokuşmuşluk,suç,mafya,uyuşturucu, adaletsizlik,haksızlık gibi konularda lider olabiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000